ОТВОРЕНО ПОН-НЕД. од 9:00 до 19:00
БРЗ КОНТАКТ ++ 389 78 223 231
Е-МАИЛ panevski_2001@yahoo.com

ПРОИЗВОДИ

Производниот програм во моментов се состои од :

– Изработка на оригинални нотеси

– Изработка на парчиња хартија во разни формати

– Изработка на рамки на слики

– Изработка на фото албуми од наша хартија

– Изработка на пригодни естетики

– Изработка на кеси и кутии за подароци

– Изработка на разделувачи на книги

На Гутенберговата преса печатиме графики со разни мотиви од Охрид, Македонија и нашата историја. Посебно уникатни и оригинални се старите ракописи отпечатени на анашата хартија:

– Евангелија од 13-14 Век

– Житија од 15 Век

– Црковнословенски ракописи 12-16 Век

– Стари македонски невестински носии

– Вињети од Библијата

– Оригиналната Хипократова заклетва

На нашата хартија ги изработуваме и најпознатите Македонски икони кои се наоѓаат во галеријата на икони на Музејот на град Охрид.

Изработуваме и производи по нарачка.